Cami Halısı Nasıl Montaj Edilir?
Cami halısı montajı cemaatin beş vakit boyunca günde otuz beş defa düzenli olarak ziyaret ettiği camilerin halıları üzerinde toplanma konusu dikkat edilmesi gereken bir husustur. Dış temasa en çok maruz kalan halıların döşenmesi, dayanıklılıkları açısından önemlidir. Ayakkabısız girdiğimiz camilerde, hizmete veya ziyarete gelen kişinin el ve ayak hareketleri ile yerdeki halının kayması ihtimali vardır.
Öyle ki, ibadet sırasında büyük bir cemaatte bunun olma ihtimalini düşündüğümüzde, montaj unsurunu göz ardı etmek mümkün değildir. Cemaat ve camiye gelen ziyaretçilerin bu gibi durumlarda mağdur olmaması için halı seçimi kadar montajı da önemlidir.
Geçmişten günümüze geleneksel Türk halı sanatı ve İslam sanatı için önemli olan cami halıları, Türk sanatında İslamiyet’in kabulü ile oluşturulmuş ve geçmişten günümüze değerini kaybetmeden gelmiştir. Farklı motifleriyle de göz doldurur göbekli cami halısı oldukça şık bir halı çeşididir.
En Çok Tercih Edilen Cami Halıları?
Saflı cami halısı camiler de en çok kullanılan ve cemaatinde en çok sevdiği düzeni sağlayan halı modelleri olmaktadır. Seccadeli cami halısı gibidir. Son zamanlarda camiler de ayrıca çok fazla görülen halılar da metropol cami halısı çeşitleridir.
Malzemenin tarihsel süreçteki gücüne rağmen, yeterli koruma, bakım ve montaj kabiliyeti kolay elde edilemediği için çok eski örneklerini yani çeşitli şekillerini göremiyoruz. Bu tür durumlar hem Türk sanatının hem de İslam sanatının önünde ve tarihsel süreç içerisinde yaşanan değişim ve gelişmelerin gelecek nesillere aktarılmasında engeller oluşturmaktadır.
Bunun biraz da olsa önüne geçebilmek için yine cami halısı kalitesi, gelişimi ve değişiminin önüne geçebilmek için montaj ve malzeme kalitesine dikkat etmeliyiz.
Farklı Yüzeylere Uygun Cami Halısı Montajı
Camilerde halılar belli bir kullanım süresinden sonra yenilenmektedir. Cami dış ve iç mekânlarına göre kilim türünü ve kullanım alanlarını belirlendikten sonra sıra onu birleştirmeye geliyor. Montaj işlemi deneyimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Öncelikle halının serileceği alanın ölçüleri belirlenmeli ve ölçü işlemleri yapılmalıdır.
Halının serileceği alanın altına halı ile zemin arasında sürtünme oluşturacak uygun bir malzeme yerleştirilmelidir. Daha sonra oda tipine göre mekâna uygun olarak kesilen halıların bir veya birden fazla parçası istenilen yapıştırıcı malzeme ile yapıştırılır. Genellikle bir ile üç saat arasında süren cami halısının serilmesi, konusunda uzman teknisyen ekibi tarafından hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilir.
Halı zemine yapıştırıldıktan sonra yapıştırıcının etkisi görüldüğü için bir bekleme süresi gerekir. Bu işlem sırasında yerle teması kesilmelidir. İşlem sonunda cami halısı tekrar kullanılabilir hale gelir.
Cami Halısı Montajında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?
Cami halısı montajı yapılırken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Montaj sırasında zarar görmemesi gereken halılar, mekâna uyum sağlar ve takipte rahatlık sağlar. Akrilik cami halısı, dövme cami halısı, yün cami halısı, polyamid cami halısı, Manisa cami halısı fark etmeksizin cami içerisine döşenen halının montaj sırasında dikkat ve özen gerektirdiği unutulmamalıdır.
Böylece cemaatin dayanıklılığı, halının uzun ömürlü olmasını sağlayacak, mekân ile zemin arasında bütünlük sağlayacak, cemaat ibadetini yaparken huzurlu bir ortam ve rahat hareket edebilecek bir alan sağlayacaktır.
Cami Halısı Çeşitleri ve Montajı
Firmamız tarafından farklı desen ve motiflerde satışı yapılan cami halıları başta akrilik cami halısı olmak üzere farklı birçok modele sahip halılar bulunmaktadır. Yün cami halısı gibi farklı malzemelerden en yüksek kalitede üretilmektedir.
Her ebat ve ebatta kesilebilen cami kilimleri de birçok farklı renk ve desende sunulmaktadır. Cami halıları döşemeyi de hizmetleri arasında sayan firmamız eski cami halılarının yenilenmesi için uzun süreli kullanım garantisi ile düşük fiyat avantajı ile imkânlar sunmaktadır.
Formun Üstü
Formun Altı