Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi
Zirkonyum diş kaplama; ısıya dayanıklı, metal alerjisi bulunan, beyaz ve estetik bir diş görünümü isteyen bireyler için harika bir tedavi tekniğidir.
Zirkonyum malzeme ışığı çok iyi bir şekilde geçirme özelliğine sahip olduğu için bireyde doğal bir diş görünümüne olana tanır. Kesinlikle mat ve yapay bir görünüm vermez.
Bireyde aynı zamanda sıcağa ya da soğuğa karşı diş hassasiyeti problemi görülmemektedir. Ağız kokusu ya da yiyecek içeceklerin tadının değişmesi gibi sorunlara kesinlikle neden olmayacaktır.
Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum diş kaplama tedavisi uygulamasında ilk olarak bireyin tüm kaplama yapılacak olan dişlerinin ölçüsü alınır ve buna göre zirkonyum kaplamaların boyutlarının ne şekilde olacağı belirlenir.
Sonrasında dişlerin üst kısmı kaplamaların yapıştırılmasına uygun olacak şekilde rendelenir. Bunun öncesinde kişilere lokal anestezi uygulaması yapıldığı için herhangi bir şekilde uygulama sırasında ağrı ya da acı hissinin olması söz konusu değildir.
Zirkonyum kaplamalar özel bir yapıştırıcı uygulamasının üzerine yerleştirilir ve lazer verilerek hızlı bir şekilde yapıştırıcı madde kurutulur.
Zirkonyum kaplama tedavisi ciddi anlamda hızlı şekilde süren bir tedavi türüdür. Uygulama sonrasında kaplamaların üzerinde hafif şekil değişiklikleri yapmak mümkündür. Eğer diş hekimi gerekli görürse bu şekilde değişiklikler yapabilmektedir.
Zirkonyum Diş Kaplama Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Zirkonyum diş kaplama tedavisi sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar uygulamanın ömrünün uzun olması açısında çok büyük önem arz etmektedir.
Uygulama sonrasında kaplamaların bakımı tıpkı doğal dişlerin bakımında olduğu gibi düzenli şekilde diş fırçalanması, diş ipi kullanımı ve gargara yapılması önerilmektedir.
Bunun dışında zirkonyumlar aşınmaya karşı, besin ve içeceklerden kaynaklanan lekelenmelere ve sararmalara karşı oldukça dayanıklı malzemelerdir. Ancak yine de bu tür tüketimlerden sonra ağız hijyenine dikkat etmek yararlı olacaktır.
Bunun dışında eğer bireylerde diş sıkma, diş gıcırdatma gibi alışkanlıklar varsa diş plağı kullanılması önerilmektedir.
Kesinlikle sert besin kabukları dişlerle kırılmaya çalışılmamalı, kalem ısırma ve tırnak yeme alışkanlıklarını kişi terk etmelidir. Aksi halde zirkonyum kaplamalar zarar görebilir ve ek maliyetler doğurabilir.